Hírek, események


 Tudományos fórum >>>

A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

Az Orbán Viktor miniszterelnök meghívására hazánkba érkezett Berhaneyesus Demerew Souraphiel bíboros, Addisz-Abeba etióp katolikus érseke Hagos Hayish Fessuh atyával, az Etióp Katolikus Püspöki Konferencia titkárával és Girma Borishie Bati lelkésszel, az Etióp Evangélikus Egyház Közép-etiópiai Szinódusának alelnökével, Kiss Bertalannak, a Miniszterelnökség vallásdiplomáciai főtanácsadójának kíséretében 2019. június 18-án délután tájékozódó látogatást tett az MTA BTK Zenetudományi Intézetében. A vendégeket fogadta Richter Pál igazgató, aki a megelőző héten hivatalos úton Etiópiában járt, Déri Balázs pedig az Intézet keleti keresztény zenei gyűjteményének meglevő etióp anyagát mutatta be, és eszmét cseréltek az újabb gyűjtések révén való bővítés szükségességéről és lehetőségeiről is.

 

 

01

02