Sipos János Törökségi Népzenei Archívuma

Ez a három nyelvű weboldal Sipos János török népek közötti 30-éves népzenei gyűjtésének jelentős részét mutatja be.

A baloldali füleken az archívumról, a szerzőről, a magyar-törökségi összehasonlító kutatásról és még sok másról tájékozódhatunk.

A felső fülek a gyűjtött anyag konkrét megjelenítésére koncentrálnak.

      A Keresés lehetővé teszi a videó- illetve hangfelvételek műfaj, szövegkezdet, hangszer, adatközlők, illetve gyűjtési hely alapján történő megjelenítését és meghallgatását. Az azonosítóban kijelölhetünk egy teljes felvételt is, pl. SJ_AZE_01_DAT az első Azeri kazettán található anyagokat sorolja fel, melyeket meg is hallgathatunk.

      Az E-könyvek alatt jelenleg az kirgiz és a karacsáj gyűjtésről megjelent elektronikus publikációkat olvashatjuk.

      A Könyvek fül Sipos János könyveit mutatja be PDF illetve lapozható ISSUU formában. Ez utóbbi esetben itt a teljes képernyős módot használjuk (a szöveg alatt jobbra [ ] jel), a weblapra visszatéréshez pedig zárjuk le az ISSUU felületet. Itt és a cikkeknél is dolgozunk azon, hogy a kötetekhez hangot és videót is csatoljunk.

      A Cikkek alatt Sipos János cikkeinek PDF formáját olvashatjuk (CTRL+F segítségével a cikkek címeiben témák szerint kereshetünk), az Előadások-ban eddig nem publikált konferencia előadások foglalnak majd helyet.

      A Hang-, video illetve fotó-archívum ban a gyűjtemény egyes felvételeit mutatjuk be vágatlan formában. Ez a rész később a jobb tájékozódást elősegítő „felvétel-térképpel” egészül ki.

A gyűjtési helyek térképe