Hírek, események


 Tudományos fórum >>>

A BTK Zenetudományi Intézet székháza 2022. november 1. és 2023. március 31. között technikai okok miatt zárva tart. Az Intézet munkatársai csak emailen érhetők el. Kérjük szíves megértésüket!

 

A zárás csak az Intézetre vonatkozik, a Zenetörténeti Múzeum továbbra is nyitva tart, hétfő kivételével naponta 10–16 óra között!

2022. november 26-án Újvidéken került sor a vajdasági szlovák muzikológusok és muzsikusok rendes évi konferenciájára, 18. Konferencia muzikológov a hudobných odborníkov – Slovenská hudba vo Vojvodine 2022 – Zbierky slovenských ľudových piesní na Dolnej zemi – komparácia címmel, szlovákiai, romániai, bulgáriai, horvátországi és szerbiai kollégák részvételével.

Intézetünk idáig még sosem vett részt e rendezvényen, így megragadtam az alkalmat, hogy bemutassam az intézményes magyar népzene- és néptánckutatásnak a szlovák folklórral kapcsolatos vonatkozásait, Bartók és Kodály munkásságától a legutóbbi időkig. Az átlagon felüli terjedelmű, 40 perces előadást nagy várakozás és érdeklődés kísérte; és kölcsönös, őszinte elhatározás született a további munkakapcsolatokra.

 

A konferencia programja itt érhető el.

 

ujvidek 2022 DSC 0511

ujvidek 2022 DSC 0511